ایندیزاین چیست و چه کاربردهایی دارد؟
همه ما شرکت ادوبی را با ارائه نرمافزارهای فوقالعاده پیشرفته و با کارایی بالا میشناسیم. ایندیزاین یکی از محبوبترین نرمافزارهای این شرکت به شمار میآید که از آن در حوزه نشر رومیزی استفاده میکنند. این نرمافزار به دلیل قابلیتهای فوقالعاده خود برای سالهای متمادی بهعنوان بهترین گزینه در این حوزه معرفی شده است.
از جمله مهمترین ویژگیهای این نرمافزار میتوان به پشتیبانی کامل از زبان عربی اشاره کرد. برخلاف اکثر نرمافزارهای گرافیکی – متنی که برای نوشتن فارسی با مشکلات زیادی روبهرو هستند، این نرمافزار تمامی مشکلات مربوط به این امر را برای شما رفع میکند. شناخت کاربردهای این نرمافزار بسیار جذاب یکی از مهمترین مواردی به شمار میآید که کلیه فعالان حوزه گرافیک باید با آن آشنایی داشته باشند. اگر شما نیز نیازمند کسب اطاعات بیشتری دراینرابطه هستید، ادامه متن را از دست ندهید.
آشنایی کلی با نرمافزار ایندیزاین
ایندیزاین را میتوان یک نرمافزار گرافیکی دانست که از آن بیشتر در صنعت چاپ استفاده میشود. در واقع گزینه اول برای طراحان گرافیک فعال در زمینههای همچون تبلیغات و انتشارات، این نرمافزار گزینهای فوقالعاده به شمار میآید. تقریباً هیچ فرد فعال در اینچنین حوزهای را پیدا نخواهید کرد که با این نرمافزار کار نکرده باشد. همین امر خود نشاندهنده محبوبیت بالای این محصول است.
معمولاً از ایندیزاین به همراه سایر نرمافزارهای شرکت ادوبی استفاده میشود. ترکیب کردن قابلیتهای این نرمافزارهای فوقالعاده به شما قدرتی بینظیر را ارائه میدهد. بهعنوانمثال شما میتوانید تصاویر خود را در فوتوشاپ ادیت کرده و سپس به این نرمافزار وارد کنید. از این نرمافزار فوقالعاده برای تولید مواردی همچون بروشور، کاتالوگ، مجله، کارت ویزت، پستال و… نیز کمک گرفته میشود. در واقع هر بار یک مجله یا کتابی با طراحی زیبا را مشاهده کردید، به یاد داشته باشید که طراحی آن احتمالاً در این نرمافزار انجام شده است.
کاربردهای اصلی ایندیزاین
همانطور که گفته شد، مهمترین کاربردهای ایندیزاین را میتوان در صنعت چاپ مشاهده کرد. شما میتوانید از این نرمافزار بهمنظور کنار هم گذاشتن انواع متون و همچنین تصاویر استفاده کنید. این نرمافزار ابزارهای مختلفی را برای تعیین نوشتار بهصورت ستونی، جابهجایی تمامی بخشهای درون متن، چهارچوب بندی حرفهای و… را برای شما فراهم کرده است.
نرم افزار ایندیزاین دارای منحنی یادگیری بسیار سادهای است. این بدان معناست که شما خیلی سریع میتوانید با کلیه ابزارهای آن آشنا شوید و به طور کامل استفاده از آنها را فرا گیرید؛ البته قطعاً فقط با چند ماه استفاده کردن از این نرمافزار تبدیل به بهترین طراح مجله دنیا نمیشوید.
صفحهبندی در این نرمافزار به بهترین شکل ممکن انجام میشود. شما میتوانید از این نرمافزار برای موارد کاملاً پیچیدهای همچون حروفنگاری و حتی کادربندی نیز استفاده کنید. این دو مورد هنگام طراحی مواردی همچون کاتالوگهای تبلیغاتی و بروشورها نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
مهمترین قابلیتها نرم افزار ایندیزاین
شاید این پرسش برای شما به وجود آمده باشد که مهمترین قابلیتهای ایندیزاین چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که نرمافزار موردنظر دارای قابلیتهای چشمگیری برای کلیه افرادی است که در صنعت چاپ و نشر فعالیت میکنند. حتی ناشران دیجیتال نیز میتوانند از این نرمافزار بهمنظور بهبود سرعت کاری خود استفاده ببرند.
یکی از مهمترین قابلیتهای این نرمافزار را میتوان اتوماتیک سازی دانست. با استفاده از این قابلیت شما تنها باید متن را در قالب گرافیکی از قبل تهیه شده وارد کنید. پس از وارد کردن متن، ایندیزاین بهصورت خودکار تمامی موارد مربوطه از قبیل صفحهبندی را به طور کامل انجام میدهد.
قابلیت دیگر این نرمافزار استفاده از مولتی مدیا است. با کمک این قابلیت به شما اجازه داده میشود تا هر نوع فیلم و موسیقی خاصی را که دوست دارید به درون طراحی گرافیکی خود وارد کنید. این نرمافزار به طور کامل از چهارچوب کاری یا فریم نرمافزارهای ادوبی پشتیبانی میکند. بهطورکلی باید گفت که قابلیتهای بینظیر این نرمافزار مهمترین برگ برنده آن محسوب میشوند.
امکان وارد کردن متن از ورد در ایندیزاین
نرمافزار word از شرکت مایکروسافت نیز از جمله نرمافزارهای محبوب در حوزه نشر به شمار میآید. این نرمافزار از لحاظ گرافیکی امکانات بسیار کمتری نسبت به ایندیزاین دارد و بیشتر مخصوص انجام اموری مانند تهیه اسناد اداری است.
یکی از بهترین ویژگیهای ایندیزاین را میتوان قابلیت وارد کردن متن از ورد در آن دانست. تنها کافی است متن ورد مدنظر را خود را کپی کرده و در این نرمافزار وارد کنید. مشاهده خواهید کرد که متن مربوطه بدون هیچگونه بههمریختگی در محل مدنظر جای میگیرد. این موضوع حتی برای متون فارسی هم رخ میدهد؛ بنابراین نیازی نیست در این زمینه نگرانی خاصی داشته باشید.
این نرمافزار نیز همانند نرمافزار ورد دارای قابلیت ارائه خروجی با فرمت پیدیاف است. این فرمت حجم بسیار کمتری نسبت به فایل اصلی دارد و به همین دلیل از جمله فرمتهای موردعلاقه کاربران به شمار میآید. برای استفاده از این فرمت تنها کافی است هنگام ذخیره کار، فرمت مربوطه را بر روی گزینه پیدیاف قرار دهید. به یاد داشته باشید امکان ادیت این فرمت با نرم افزار ایندیزاین در آینده وجود ندارد و تنها میتوان از آن بهمنظور خواندن کلیه متون ارائه شده درون متن نهایی استفاده کرد.
سخن پایانی
امروزه از نرمافزارهای شرکت ادوبی در موارد مختلفی استفاده میشود. هر یک از این نرمافزارها با قابلیتهای خیرهکننده خود یک دستیار دیجیتال برای کلیه طراحان گرافیک به شمار میآیند و میتوانند روند کاری شما را سرعت بخشند.
نرم افزار ایندیزاین محبوبترین نرمافزار این شرکت در حوزه چاپ محسوب میشود. از جمله کاربردهای این نرمافزار میتوان به طراحی روزنامه، مجله و حتی کارت گرافیک اشاره کرد. بهطورکلی باید گفت که این نرمافزار به علت برخورداری از امکانات فوقالعاده و پشتیبانی از زبان فارسی یک انتخاب بسیار مناسب برای کلیه طراحان گرافیک ایرانی به شمار میآید و یادگیری آن کاملاً ضروری به نظر میرسد.
منبع : ویکی پدیا
در دوره آموزش جامع ایندیزاین از صفر تا صد این نرم افزار قدرتمند را بررسی کردیم. اگر به دنیای طراحی و صفحه آرایی علاقه مند هستید این دوره شما را برای ورود به بازار کار آماده میکند.
دیدگاهتان را بنویسید